Usein kysyttyä

Mikä on Takaamo?

Takaamo on täysin suomalainen, vakavarainen ja luotettava toimija,  joka tarjoaa Takaamo- takauspalveluja kaikille vuokralaisille, jotka eivät halua sitoa omaa rahaa ja pääomaa vakuuteen.

Takaamon kaikilla avainhenkilöillä on monivuotinen kokemus joko vuokralaishallinnan tai rahoitus- ja takauspalveluiden aloilta.  Takauspalvelu on kehitetty sekä vuokralaisten että vuokranantajien tarpeiden ja toiveiden pohjalta.  Teettämissämme asiakaskyselyissä kantaviksi teemoiksi ovat poikkeuksetta nousseet:

  • palveluntarjoajan luotettavuus,
  • palvelun helppous – ei monimutkaista paperisotaa, sekä
  • palveluntarjoajan nopea reagointi sekä vuokralaisten että vuokranantajien tarpeisiin.

Kenelle Takaamon takauspalvelu on tarkoitettu?

Takauspalvelua voivat hakea kaikki yli 20-vuotiaat vuokralaiset, joiden luottotiedot ovat kunnossa.

Miksi vaihtaisin rahana suorittamani vakuuden Takaamo-takaukseksi?

  • Nopea - saat maksamasi vakuusrahat takaisin itsellesi 7 vrk kuluessa. Siten voit tehdä niillä jotain järkevämpää kuin että ne olisivat ilman korkoa vuokranantajasi tilillä.
  • Ei vakuuksia – luotamme sinuun, olet hoitanut vuokrasuhteesi ajan asiat mallikkaasti.
  • Edullinen – takauksen kuukausimaksu on edullinen verrattuna pikavippeihin tai moniin kulutusluottoihin.

Mikä on vakuus?

Vakuus on takaus tai rahasumma, jonka vuokralainen luovuttaa vuokranantajalle vuokrasuhteen ajaksi kaikkien vuokrasopimuksessa mainittujen velvoitteiden täyttämisen vakuudeksi. Rahana maksettua vakuutta kutsutaan rahavakuudeksi. Suomen lainsäädännön mukaan vakuuden arvo tai määrä voi olla enintään kolmen kuukauden vuokraa vastaava takaus tai rahamäärä. Takauksen käyttäminen on monesti halvempaa, kuin kallis laina.

Miten voin hakea Takaamon takausta uuteen asuntoon?

Takauksen hakeminen on nyt helppoa. Kun tiedät kohteen mihin takauksen haluat voit mennä täyttämään takaushakemuksen osoitteeseen online.takaamo.fi. Hakemus välitetään vuokranantajalle joka hyväksyy takauksen vuokrasopimuksen teon yhteydessä. Näin ollen voit olla varma, että takaus astuu voimaan vasta kun olet saanut asunnon johon takausta hait.

Täytyykö minun peruuttaa hakemus mikäli en saanut asuntoa johon takausta hain?

Ei tarvitse. Takaus astuu voimaan vasta kuin vuokranantaja hyväksyy hakemuksen. Mikäli et saa asuntoa johon takausta hait, poistuu takaushakemus automaattisesti. Näin ollen voit hakea takausta useampaan asuntoon kerralla.

Kattaako Takaamo-takaus kaikki vuokrasopimuksessa mainitut velvoitteet?

Kyllä. 

Paljonko takauspalvelun avausmaksu on?

Takaamon avausmaksu on 49 €. Vuokranantajasi on kuitenkin saattanut tehdä Takaamon kanssa sopimuksen. jolloin vuokranantajasi on maksanut palvelun aloitusmaksun puolestasi eikä maksua siis peritä vuokralaiselta. 

Onko Takaamo-takauspalvelulla erillistä tilinhoitomaksua?

Takaamon tilinhoitomaksu on 4 €/kk. 

Mitä tapahtuu Takaamon takaukselle, kun vuokrasuhteeni päättyy?

Takaus on voimassa enintään 30 vuorokautta vuokrasopimuksen päättymisestä lukien, mikäli vuokralainen on suorittanut kaikki vuokrasopimuksessa mainitut velvoitteensa. Kun velvoitteet on suoritettu, takaussopimus päättyy automaattisesti. Muistathan ilmoittaa vuokrasuhteesi päättymisestä Takaamolle sähköpostilla: info@takaamo.fi

Mitä Takaamo-takaus maksaa?

Vuokralainen maksaa Takaamolle kuukausittain hinnaston mukaista takausprovisiota. Takausprovisio riippuu vakuutesi euromääräisestä suuruudesta. Takausprovision määrä on 1,99 % vakuuden summasta / kk.

Takausprovision maksu päättyy, kun vuokrasuhteesi päättyy ja olet suorittanut kaikki vuokrasopimuksessa mainitut velvoitteesi.

Minulla on Takaamo-takaus. Haluan irtisanoa takaussopimuksen, mutta kuitenkin jatkaa vuokrasuhdetta. Mitä teen?

Voit irtisanoa takaussopimuksen koska tahansa. Tällöin sinun kuitenkin tulee luovuttaa vuokranantajalle Takaamo-takausta vastaavan suuruinen rahavakuus (tai muu vastaava vakuus, jonka vuokranantaja hyväksyy) vuokrasopimuksessa mainittujen velvoitteiden täyttämisen vakuudeksi. Vuokranantajan tulee hyväksyä vakuuden muoto ja sen vaihto.

Minulla on lisäkysymyksiä. Miten toimin?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Lähetä sähköpostia osoitteeseen info@takaamo.fi

Katso puhelinvaihteen aukioloajat yhteystiedot kohdasta.