Mitä takaus kattaa vuokranantajalle?

  • Takauksen myöntää Vakuutusosakeyhtiö Garantia (Y-tunnus: 0944524–1). Garantia on takausvakuuttamiseen erikoistunut vahinkovakuutusyhtiö, jolla on pitkäaikainen kokemus asumiseen liittyvistä takauspalveluista. Garantia on osa Taaleri-konsernia. Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Takaamon takauksia on myönnetty vuodesta 2013 ja yritys on lunastanut paikkansa vuokramarkkinoilla luotettavana ja joustavana vaihtoehtona perinteisille vakuusmuodoille.
  • Takaus kattaa vuokralaisen vuokrasopimuksesta johtuvat vastuut. Takaus kattaa muuan muassa maksamattomia vuokria, korjaus- ja siivouskustannuksia, avainten uudelleen sarjoituskustannuksia ja vuokrasopimuksen mukaisia sopimussakkoja.
  • Korvausta voi hakea 60 vuorokauden kuluessa vuokrasuhteen päättymisestä.
  • Korvauksen hakemisesta löydät lisätietoa täältä.

Etkö löytänyt vastausta?

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Takaamon takauksella ei voi kattaa välillisistä vahingoista aiheutuvia kuluja. Esimerkiksi jos vuokrasopimuksen irtisanomisen johdosta syntyy kuukausia, joina vuokra-asunto on tyhjillään, ei takauksesta voi hakea korvausta tyhjistä kuukausista.
  • Lisää tietoa siitä, mitä takaus kattaa löydät täältä.
  • Valitettavasti tämä ei ole mahdollista.

Vuokranantajana toimiva asunnon omistaja voi tarvittaessa kirjallisesti valtuuttaa välittäjän allekirjoittamaan sopimuksen puolestaan. Tähän tarkoitukseen sopii myös asunnon hallinnointisopimus, mikäli siinä on annettu vuokrausta hallinoivalle taholle valtuus hoitaa myös vuokravakuuteen liittyvät asiat. Valtakirjan tai hallinnointisopimuksen voi toimittaa meille sähköpostitse osoitteeseen info@takaamo.fi