Usein kysyttyä

Mikä on Takaamo?

Takaamo on täysin suomalainen, vakavarainen ja luotettava toimija, joka tarjoaa Takaamo -takauspalveluja kaikille vuokralaisille, jotka eivät halua sitoa omaa rahaa vakuuteen.

Takaamon kaikilla avainhenkilöillä on monivuotinen kokemus joko vuokralaishallinnan tai rahoitus- ja takauspalveluiden aloilta.  Takauspalvelu on kehitetty sekä vuokralaisten että vuokranantajien tarpeiden ja toiveiden pohjalta.  Teettämissämme asiakaskyselyissä kantaviksi teemoiksi ovat poikkeuksetta nousseet:

  • Palveluntarjoajan luotettavuus,
  • Palvelun helppous – ei monimutkaista paperisotaa
  • Palveluntarjoajan nopea reagointi sekä vuokralaisten että vuokranantajien tarpeisiin.

Kenelle Takaamon takauspalvelu on tarkoitettu?

Takauspalvelua voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet vuokralaiset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Miten takaus toimii? 

Takaamo antaa vuokranantajalle sitoumuksen suorittaa vuokralaisen vuokrasopimuksen mukaiset velvoitteet vuokranantajalle vuokrasopimuksen päätyttyä, mikäli vuokralaiselta on jäänyt maksuvelvoitteitaan suorittamatta vuokranantajalle.

Jos Takaamo suorittaa vuokranantajalle korvauksen, joudunko maksamaan sen?

Kyllä. Takaamolla on takauksesta ja vierasvelkapanttauksesta annetun lain (361/1999) 28 §:n mukainen oikeus saada takauksen perusteella vuokranantajalle suorittamansa korvauksen määrä vuokralaiselta.

Mikä yritys Takaamo -palvelun tarjoaa?

Takaamon takauspalvelun tarjoaa Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Garantialla on yli 25-vuoden kokemus takausvakuuttamisesta ja takausvakuutuskanta 1,7 miljardia euroa.

Mikä on vakuus?

Vakuus on takaus tai rahasumma, jonka vuokralainen luovuttaa vuokranantajalle vuokrasuhteen ajaksi kaikkien vuokrasopimuksessa mainittujen velvoitteiden täyttämisen vakuudeksi. Rahana maksettua vakuutta kutsutaan rahavakuudeksi. Suomen lainsäädännön mukaan vakuuden arvo tai määrä voi olla enintään kolmen kuukauden vuokraa vastaava takaus tai rahamäärä. Takauksen käyttäminen on monesti halvempaa kuin kallis laina.

Miten voin hakea Takaamon takausta uuteen asuntoon?

Takauksen hakeminen on nyt helppoa. Kun tiedät kohteen mihin takauksen haluat, voit täyttää hakemuksen www.takaamo.fi –sivuilla.

Mitä  tapahtuu, kun olen tehnyt hakemuksen?

Otamme yhteyttä vuokranantajaasi ja teemme hänen kanssan sopimuksen Takaamon palvelun käytöstä. Kun vuokranantajasi on hyväksynyt Takaamon takauksen, saat takaussopimuksen sähköpostiisi ja asunnon vakuus on kunnossa.

Täytyykö minun peruuttaa hakemus, jos en saanut asuntoa johon hain takausta?

Ei tarvitse. Takaus astuu voimaan vasta kuin vuokranantaja hyväksyy hakemuksen. Mikäli et saa asuntoa johon hait takausta, poistuu takaushakemus automaattisesti.

Kattaako Takaamo-takaus kaikki vuokrasopimuksessa mainitut velvoitteet?

Kyllä.

Mitä tapahtuu Takaamon takaukselle, kun vuokrasuhteeni päättyy?

Takaus tulee irtisanoa samalla kuin irtisanot vuokrasopimuksen. Takaamon takaus päättyy irtisanomiskuukautta seuraavan kuun loppuun, samoin kuin vuokrasopimus. Varmistamme aina vuokranantajalta, että vuokrasopimus on päättymässä.

Takaus on voimassa enintään 60 vuorokautta vuokrasopimuksen päättymisestä lukien, mikäli vuokralainen on suorittanut kaikki vuokrasopimuksessa mainitut velvoitteensa. Kun velvoitteet on suoritettu, takaussopimus päättyy automaattisesti. Muistathan ilmoittaa vuokrasuhteesi päättymisestä Takaamolle sähköpostilla: info@takaamo.fi

Minulla on Takaamo-takaus. Haluan irtisanoa takaussopimuksen, mutta kuitenkin jatkaa vuokrasuhdetta. Mitä teen?

Voit irtisanoa takaussopimuksen koska tahansa. Tällöin sinun kuitenkin tulee luovuttaa vuokranantajalle Takaamo-takausta vastaavan suuruinen rahavakuus (tai muu vastaava vakuus, jonka vuokranantaja hyväksyy) vuokrasopimuksessa mainittujen velvoitteiden täyttämisen vakuudeksi. Vuokranantajan tulee hyväksyä vakuuden muoto ja sen vaihto.

Mistä pääsen tutustumaan takaussopimuksen ehtoihin?

Uusia takaussopimuksia koskevat vuokralaisen ja vuokranantajan yleiset ehdot ovat saatavilla www.takaamo.fi -sivuilla. Mikäli takaussopimuksen solmimisesta on jo aikaa, saattaa sen ehdot poiketa edellä mainituista yleisistä ehdoista. Aikaisemmat yleiset ehdot ovat saatavilla Takaamon asiakaspalvelusta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@takaamo.fi.

Minulla on lisäkysymyksiä. Miten toimin?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Lähetä sähköpostia osoitteeseen info@takaamo.fi

Puh. 020 7479 803 arkisin klo 12.00 – 14.00