Vuokranantajalle

Vuokralaisen asettama vakuus on vuokranantajan turva vuokralaisen hoitamattomien vuokrien ja muiden aiheutuneiden vahinkojen kattamiseksi. Vakuutta käytetään pääsääntöisesti maksamattomien vuokrien kattamiseen, avainten sarjoitukseen, pieniin remontteihin ja siivouskuluihin. Takaamon takaus on puolueeton vakuusmuoto, joka on läpinäkyvä valinta vuokra-asunnon vakuudeksi, vuokralaiselle kohtuuhintainen ja vuokranantajalle luotettava valinta. Vuokralaisella vuokrasuhteen alkuun liittyy paljon kuluja ja vakuuden asettaminen rahana on monelle suuri kuluerä. Takaamon myöntämä takausvakuutus ei vaadi rahatalletusta vuokralaiselta, mutta kattaa kaikki vuokrasopimuksessa mainitut velvoitteet. Takausvakuutuksen edunsaajana on vuokranantaja.

Takaamon takaus astuu voimaan vuokrasopimuksen alkamispäivänä. Takausvakuutuksen myöntämisen edellytyksenä on, että vuokralaisen luottotiedot ovat kunnossa ja vähintään 18-vuoden ikä. Takaamon tarkistettua takaushakemuksen, vuokranantaja saa sähköpostiin linkin Takaamon takauksen edunsaajasopimuksen allekirjoitusta varten. Kun vuokranantaja on allekirjoittanut sopimuksen sähköisesti (verkkopankkitunnuksilla) Takaamon takaus astuu voimaan vuokrasuhteen alkaessa. Vuokranantajalle Takaamon takaus on täysin maksuton. Vuokralaisen irtisanoessa takauksen Takaamo varmistaa asian aina vuokranantajalta, jotta takauksen voi päättää. Takaus päättyy, kun vuokrasopimus päättyy tai jos vuokralainen asettaa vuokranantajalle vaihtoehtoisen vakuuden vuokrasuhteen kestäessä. Vakuudetonta tilaa ei vuokranantajalle voi syntyä Takaamon takauksella. Vuokrasuhteen päätyttyä vuokranantajalla on 60 päivää aikaa vaatia korvausta takauksen perusteella.

Takauksen myöntää Vakuutusosakeyhtiö Garantia (Y-tunnus: 0944524-1). Garantia on takausvakuuttamiseen erikoistunut kasvuyhtiö, jolla on pitkäaikainen kokemus asumiseen liittyvistä takauspalveluista. Garantia on osa Taaleri-konsernia. Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Takaamon takauksia on myönnetty jo vuodesta 2013. Takaamo on myöntänyt tuhansia takauksia ja lunastanut paikkansa vuokramarkkinoilla luotettavana ja joustavana vaihtoehtona perinteisille vakuusmuodoille.